Bas 60 jaar

14 september 2019

Er zijn van die gelegenheden om een voorstelling te geven die ik niet voorbij kan laten gaan. Deze zestigste verjaardag roept echt om in het diepste geheim een poppenkastpop te maken die een beetje op de jarige lijkt.

Omdat ik heel vaak van alles aan het knutselen ben valt het niet echt op wat ik precies aan het uitbroeden ben. Zodra de karakteristieke vormen en kleuren aan de beurt komen om vorm te geven moet ik toch wat voorzichtiger te werk gaan. Mijn zoon die af en toe stiekem komt kijken hoe het vordert, geeft bemoedigend commentaar, hij ziet er echt zijn vader in.

Maar wat ga ik eigenlijk spelen? Ik schrijf een aantal dingen op die ik aan bod wil laten komen maar het blijft nog lang wat vaag allemaal. Ik maak een ander schema, streep weer door en pak een nieuw vel papier maar het wil niet lukken en ik krijg het zo zachtjes aan wel een beetje benauwd. Eindelijk kort voor de feestelijke dag krijgt het verhaal een kop en een staart zeg maar. Een paar grapjes, dagelijkse gebeurtenissen overdreven uitvergroten en natuurlijk de oplossing van het probleem. Het kan soms een hele bevalling zijn. Een voorstelling op maat maken voor mijn eigen man valt me moeilijker dan ik verwacht had.

In dit geval heb ik geen gelegenheid om te oefenen en als ik onderweg ben om boodschappen te doen probeer ik wat stemmen uit. Vooral het oefenen van de stem van Jozefien kan wel een beetje vreemd over komen als er op de parkeerplaats iemand naast mijn auto staat. Hoe dichter de verjaardag nadert hoe hoger de spanning en ik word zelfs een beetje zenuwachtig. Ik haal al mijn technieken uit de kast om te ontspannen en te vertrouwen op mijn ervaring. En het lukt want probeer maar eens een liedje te fluiten als je erg zenuwachtig bent. Ik ben verbaasd dat het spel direct begint te lopen als Jozefien gaat praten en lachen en de andere poppen als vanzelf inschuiven.

De verrassing was helemaal gelukt en het is heerlijk als ik het lachende publiek hoor bij de opkomst van de nieuwe Bas in dit kleine huiskamer poppentheater.

Voorstelling en pop op maat

Poppenkast Marienepien speelt op elke locatie. Voor elke ruimte is er een mogelijkheid voor een prachtige voorstelling.

Tijdens de voorstellingen komen verschillende thema's aanbod. Denk aan vriendschap, samenwerken, afscheid, sinterklaas en feest.

Voor elk moment is er een poppenkastvoorstelling. Denk aan een verjaardag, kinderfeestje, afscheid, jubileum, opening, als activiteit, bedrijfsuitje
of op een braderie. Een poppenkastvoorstelling is ook heel geschikt om thema's te behandelen.

Poppenkast Marienepien
Suzannaweg 50
4697 ER Sint-Annaland

06 - 40 38 84 50
poppenkastmarienepien@gmail.com
KvK 76117936

Privacyverklaring

Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten? Lees de privacyverklaring.

Sluiten

Een website van de Vormenbrouwer