Directeur of eigenaar?

16 oktober 2019

Hij lacht zich tranen als ik zeg dat ze me echt serieus te woord hebben gestaan bij de KVK.
En hij gaat zo mogelijk nog harder lachen als ik vertel hoe mijn bedrijf heet. Ik sta met twee collega’s voordat mijn dienst begint even te kletsen en vertel met enige zelfspot en stiekem ook een beetje trots, dat ik sinds twee dagen directeur ben.

Er staan twee mappen keurig naast elkaar in de kast te wachten op de administratie van Poppenkast Marienepien. Nou ja, die ene map wel, de andere map bewaart de creatieve ideeën. Fijn om ook dat een beetje overzichtelijk te hebben.

De afspraak voor de inschrijving bij de KVK is gepland en ik ben me aan het voorbereiden...

Na het bezoek aan de Kamer van Koophandel heb ik nu een officieel bedrijf en naast alle informatie over administratie, websites en tips voor startende ondernemers waardoor het ineens een heel serieuze onderneming dreigt te worden, piept er steeds een stemmetje tussendoor. En daar moet ik ook een beetje om lachen, want het woord ‘poppenkastdirecteur’ speelt telkens in  mijn gedachten. Dat is nog eens carrière maken!

Als ik dat zo langs mijn neus weg bij de Kamer van Koophandel vertel wordt me uitgelegd dat het officieel ‘eigenaar’ heet. Gelukkig mag ik het toch directeur noemen als ik dat graag wil.

Waar ik samen met mijn collega toch ook erg om moet lachen is dat ze ook heel serieus vragen of ik heb gecontroleerd of de bedrijfsnaam ‘Poppenkast Marienepien’ al in gebruik is. Voor de zekerheid wordt het nog even nagekeken maar ik ben echt de eerste met deze naam.

Dat ik nu ook tot de categorie podiumkunstenaars hoor vind ik wel bijzonder. En dan gaan we eerst maar eens taart halen om het te vieren.

 

Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten? Lees de privacyverklaring.

Sluiten

Een website van de Vormenbrouwer