Een eenvoudig en klein Sinterklaasfeest

28 november 2018

"Wil je je auto zoveel mogelijk aan de kant parkeren? Ik verwacht nog ongeveer dertig auto's." De schrik slaat me om het hart, dertig auto's?? Hoeveel mensen komen er dan naar de voorstelling kijken? Het zou toch een klein feestje worden?

Eind oktober krijg ik de vraag van het kinderdagverblijf of ik wil komen spelen met een Sinterklaasvoorstelling. Ze willen het eenvoudig en klein houden. Voor de allerkleinste kinderen is het vaak heel erg spannend als Sinterklaas in levende lijve zijn opwachting maakt en dan is de Sinterklaas in de poppenkast een heel goed alternatief.

Ik vind het Sinterklaasfeest één van de leukste feesten voor kinderen met het grote mysterie, de grapjes, de liedjes en als klap op de vuurpijl het grote pakjesfeest op 5 december. Ik ga flink aan de slag want ik ben niet tevreden met de oude Sinterklaaspop dus er moet een nieuwe komen. Wat wil ik deze Sinterklaas laten uitstralen? En hoe krijg ik dat voor elkaar? De tweede kop die ik maak is geschikt om mee verder te gaan. Hij kijkt goedmoedig uit zijn ogen en dat is precies wat ik wil, een Sinterklaas die het heel goed meent met de kinderen. Het is allemaal al spannend genoeg voor de kleintjes. Hij krijgt een prachtige nieuwe mantel met gouden franjes, een mijter met edelstenen en een mooie baard.

Sinterklaas in de maak

Sinterklaas in wording

En goed oefenen met de accordeon want het is alweer bijna een jaar geleden dat ik het sinterklaasrepertoire gespeeld heb en bij de poppenkast wil ik zonder bladmuziek spelen want ik wil de kinderen kunnen zien. Ik heb er zin in! Ik voel me ontspannen en verheug me op een middag met de kinderen.

Maar nu hoor ik dat er zoveel auto's komen en dus ook zoveel ouders en dan vind ik het ook ineens spannend worden. Ik heb gelukkig niet veel tijd om er erg over na te denken en ik zet de poppenkast in elkaar, sluit verlichting en geluid aan en intussen loopt de ruimte aardig vol. Het duurt nog ongeveer twinitg minuten voordat de voorstelling begint maar er zijn al zoveel kinderen en ouders dat er wel iets moet gebeuren en er is geen andere mogelijkheid dan maar gewoon te beginnen met mijn accordeon.

Zie ginds komt de stoomboot en andere sinterklaasliedjes vinden bijval en al gauw zingt iedereen gezellig mee en als ik nog meer tijd moet vullen doen we ze gewoon nog maar een keer. En dan mag eindelijk Jan Klaassen zijn schoen gaan zetten en ja dan zingen we weer met z'n allen de bekende liedjes en is het feest compleet. Achteraf denk ik stiekem best trots te zijn dat ik het toch maar weer gedaan heb en ik vraag me af wat er is gebeurd met dat verlegen meisje wat ik altijd was.

Poppenkast Marienepien speelt op elke locatie. Voor elke ruimte is er een mogelijkheid voor een prachtige voorstelling.

Tijdens de voorstellingen komen verschillende thema's aanbod. Denk aan vriendschap, samenwerken, afscheid, sinterklaas en feest.

Voor elk moment is er een poppenkastvoorstelling. Denk aan een verjaardag, kinderfeestje, afscheid, jubileum, opening, als activiteit, bedrijfsuitje
of op een braderie. Een poppenkastvoorstelling is ook heel geschikt om thema's te behandelen.

Poppenkast Marienepien
Suzannaweg 50
4697 ER Sint-Annaland

06 - 40 38 84 50
poppenkastmarienepien@gmail.com
KvK 76117936

Privacyverklaring

Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten? Lees de privacyverklaring.

Sluiten

Een website van de Vormenbrouwer