Speciaal en heel bijzonder

12 maart 2019

Daar staan ze, drie sterke meiden die mij willen helpen sjouwen met alles wat bij een poppenkastvoorstelling komt kijken. Ze kijken een beetje verlegen maar als ik ze vertel hoe we de spullen naar binnen kunnen brengen pakken ze meteen aan. Wat fijn dat ze me zo helpen! Het scheelt me een paar keer heen en weer lopen dus ik ben heel blij met ze.

Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje of ik wilde spelen op een zeer speciale school en wat de mogelijkheden waren. Ik had al wel eens eerder gespeeld voor een klas uit het speciaal onderwijs maar dit was wel van een andere orde. Ik ben geen leerkracht en heb geen verstand van niveaus van ontwikkeling en intelligentie maar ik weet wel dat alle kinderen graag leuke dingen meemaken en graag willen lachen. Na een paar mailtjes over en weer had ik een afspraak om eens kennis te komen maken want ik wilde inschatten welke voorstelling geschikt zou zijn voor deze kinderen.

Sommige kinderen kwamen naar me toe en gaven me een hand en andere kinderen lieten niet blijken dat ze in de gaten hadden dat ik er was. En het was allemaal prima.

Nu had ik er zelf een beeld van en dat was fijn. We spraken een datum voor de voorstelling af en ik ging me voorbereiden. Wat zal ik doen? Hoe moet ik me aanpassen? Kan ik dit wel? Na een poosje bedacht ik dat het eigenlijk helemaal niet zoveel uitmaakt voor de poppenkast welk ontwikkelingsniveau iemand heeft en of je wel of niet kan praten. Jan Klaassen kijkt altíjd even hoe de reacties zijn en of het publiek snel of iets langzamer reageert of helemaal niet en daar speelt hij heel handig op in.

Vandaag is het dan zo ver, ik ga voor ze spelen...

Wat een enthousiasme en wat een pret en wat een lieve kinderen! Met elkaar hebben we heel veel plezier om die gekke Jan Klaassen die een beetje verliefd is op Katrijn. De kinderen reageren op hun eigen manier, heel puur en precies zoals ze zijn. En wat kan ik daar veel van leren!

Katrijn is jarig, ZML De Ark Oud-Beijerland

Het vel papier vol geplakt met foto’s van de dag.

Aan het eind van de dag krijg ik een prachtig vel papier vol geplakt met foto’s van de afgelopen dag. De kinderen, de poppen en ikzelf staan er prachtig op en ik ben geraakt door dit mooie gebaar. Één van de kinderen merkt dit haarscherp op en dat bevestigt mijn vermoeden dat dit niet alleen zeer speciale kinderen zijn maar ook heel bijzondere.

Ik kom dankbaar en heel voldaan thuis.

Poppenkast Marienepien speelt op elke locatie. Voor elke ruimte is er een mogelijkheid voor een prachtige voorstelling.

Tijdens de voorstellingen komen verschillende thema's aanbod. Denk aan vriendschap, samenwerken, afscheid, sinterklaas en feest.

Voor elk moment is er een poppenkastvoorstelling. Denk aan een verjaardag, kinderfeestje, afscheid, jubileum, opening, als activiteit, bedrijfsuitje
of op een braderie. Een poppenkastvoorstelling is ook heel geschikt om thema's te behandelen.

Poppenkast Marienepien
Suzannaweg 50
4697 ER Sint-Annaland

06 - 40 38 84 50
poppenkastmarienepien@gmail.com
KvK 76117936

Privacyverklaring

Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten? Lees de privacyverklaring.

Sluiten

Een website van de Vormenbrouwer