Poppenspeelster met hart en ziel

18 september 2019

Ik krijg een e-mail van een lieve vriendin: Een heel mooie uitnodigende website heb je nu.
Nu de website nog bekendheid geven en vertrouwen hebben dat daaruit poppenkastvoorstellingen kunnen worden geboekt. Zal ik deze website naar Het Kompas zenden met het verzoek tot een interview? Je website is zo open en vertrouwelijk dat jij dat voor de krant ook wel aandurft. Of niet?

Dat is toch een mooie vraag, of ik dat wel aandurf? Het is ook een goede vraag en ik denk er over na. Eerder heb ik dat nooit gedaan want wie zou mij nou moeten interviewen en waarover? Een beetje giechelig stuur ik een bericht terug dat ik dat best wel aan zou durven en een paar dagen later word ik inderdaad gebeld door een journalist van Het Kompas, de lokale krant. We spreken een ontmoeting af en ik ga bedenken hoe ik de poppen zal presenteren want misschien wil ze ook wel een foto maken. Op het laatste moment bedenk ik dat ik zelf misschien ook wel op de foto ga en spreek mezelf toe dat ik er het beste op kan staan zoals ik in het echt ben en dan kan ik weer een beetje ontspannen. Want spannend is het zeker.

Het is een heel leuk en ontspannen gesprek en ik kan van alles vertellen over de poppen, het spel, hoe het is begonnen en ik vertel ook over de poppenkastpop die ik aan het maken ben als verrassing voor de verjaardag van mijn man en leg de pop op tafel. Hij moest zelf net even weg en ik moest de kop nog aan het lijf bevestigen. Even later zie ik in een flits de auto weer voorrijden, hij is veel eerder terug dan gepland en vliegensvlug leg ik de pop weer op de verstop plek. Net op tijd, pfff.

Lees het artikel hier

Poppenkast is een echt vak

Het is niet bekend wanneer het interview geplaatst gaat worden, misschien deze week al maar het kan ook later zijn. Ik ben nu al ongeduldig!

Ik vertel een paar mensen dat ze de krant in de gaten moeten houden en krijg aan het eind van de week teleurgestelde berichtjes terug dat ze het niet kunnen vinden. Maar een paar dagen later krijg ik een hele serie berichtjes op mijn telefoon dat het er wel in staat en ik kan niet wachten tot ik thuis ben. Ik fiets eerst nog even langs de krantenbezorgster om te vragen of ze misschien een paar exemplaren over heeft want ik wil dit natuurlijk wel bewaren.

Want wat is het een leuk en positief stuk geworden van wel een halve pagina groot. Mijn neus glimt van trots en plezier. Wat ben ik blij dat ik gekozen heb voor dat waar mijn hart ligt ook al is het vaak spannend om juist dat te doen waarbij ik helemaal mezelf ben. Wat nu in de krant staat geschreven is dat wat de journalist bij mij heeft gezien, creativiteit en hart en ziel en daar ben ik hele blij mee. Er wordt zelfs gesproken over raspoppenspeelster en dat doet me denken aan een andere lieve vriendin die me antwoordde dat ik een poppenspeler bén op mijn opmerking dat ik de poppenspeler uithang. Het zijn mooie bevestigingen om mij van mijn twijfels af te helpen en zo leer ik ook dat het goed is dingen te delen, niet alleen mijn successen maar ook mijn twijfels en dingen waarvan ik denk dat die niet goed genoeg zijn.

Poppenkast Marienepien speelt op elke locatie. Voor elke ruimte is er een mogelijkheid voor een prachtige voorstelling.

Tijdens de voorstellingen komen verschillende thema's aanbod. Denk aan vriendschap, samenwerken, afscheid, sinterklaas en feest.

Voor elk moment is er een poppenkastvoorstelling. Denk aan een verjaardag, kinderfeestje, afscheid, jubileum, opening, als activiteit, bedrijfsuitje
of op een braderie. Een poppenkastvoorstelling is ook heel geschikt om thema's te behandelen.

Poppenkast Marienepien
Suzannaweg 50
4697 ER Sint-Annaland

06 - 40 38 84 50
poppenkastmarienepien@gmail.com
KvK 76117936

Privacyverklaring

Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten? Lees de privacyverklaring.

Sluiten

Een website van de Vormenbrouwer